Особливості правового регулювання охорони праці на підприємствах з підвищеною небезпекою - Івчук, Ю. Ю. (Право, 2015)
У статті автором проаналізовано особливості охорони праці на підприємствах з виконання робіт із підвищеною небезпекою. Досліджуючи вітчизняне законодавство, автор підсумовує, що фінансування та забезпечення безпечних і здорових умов праці є одним з основних обов’язків роботодавця. У висновку автором звернено увагу на той факт, що додержання основних вимог нормативно-правових актів у царині охорони праці на підприємствах з виконання робіт із підвищеною небезпекою дозволить створити більш безпечні умови праці, що в результаті дозволить зберегти життя та здоров’я працівників. // In the article the author analyzes the peculiarities of labor protection at enterprises for the implementation of work with increased danger. Investigating domestic legislation, the author summarizes that financing and healthy working conditions is one of the main duties of the employer. In conclusion, the author attracted attention to the fact that observing the basic requirements of normative legal acts in the field of occupational safety in enterprises in carrying out work with increased danger will allow you to create safer working conditions as a result will allow the life and health of employees.
Keywords: роботодавець; працівник; охорона праці; робота з підвищеною небезпекою; безпечні і здорові умови праці; employer; worker; labor protection; working with increased danger; safe and healthy working conditions