Методи захисту веб-ресурсів від розвинутих стійких загроз на базі використання прихованого котенту - Курапов, А. С. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження – алгоритми та заходи зі стегоаналізу, спрямовані на виявлення у реальному часі зловмисних маскованих каналів. Мета роботи – дослідити особливості побудови та функціонування алгоритмів стеганографічного аналізу як складової частини комплексної системи кіберзахисту. Розглядаються базові класи кібератак. Рокривається сутність застосування методів стеганографії у ході здійснення АРТ. Досліджується схема здійснення аналізу даних на предмет виявлення маскованих сегментів у реальному часі. Досліджуються найбільш поширені сьогодні алгоритми стегоаналізу.
Keywords: стегоаналіз; АРТбітовий зріз; метод хі квадрат; НЗБ; сигнатурні методи