Вивчення дегенеративних захворювань поперекового відділу хребта у військових ЗСУ - Куценко, В. О. (НТУ «ХПІ», 2023)
В роботі розглядається питання дегенеративних захворювань поперекового відділу хребта у військових ЗСУ. Для вирішення проблеми необхідно провести порівняльний аналіз епідеміології дегенеративних захворювань поперекового відділу хребта, розглянути структуру дегенеративних захворювань хребта у військових ЗСУ. Необхідно провести математичне моделювання методом скінчених елементів дегенеративних змін поперекового відділу хребта при навантаженнях, що дозволить виявити найбільш слабкі та вразливі сегменти у поперековому відділі хребта, спрогнозувати ризики загострень дегенеративних захворювань поперекового відділу хребта у військових ЗСУ.
Keywords: хребет; дегенеративні захворювання; математичне моделювання