Аналіз сучасного стану конвеєрних ліній на виробництві - Трембовецька, І. Г. (ХНУРЕ, 2024)
У статті розглядається роль і значення сучасних конвеєрних ліній у виробничих процесах різних галузей промисловості. Описуються основні типи конвеєрів, їх конструктивні особливості та принципи роботи. Зокрема, приділено увагу автоматизації та інтеграції конвеєрних ліній з іншими технологічними процесами, що дозволяє підвищити ефективність виробництва, зменшити витрати та покращити якість продукції. Аналізуються переваги та недоліки різних типів конвеєрів, а також новітні технології, що використовуються для їх удосконалення, зокрема сенсорні системи, роботизовані компоненти та штучний інтелект. Стаття також містить приклади успішних впроваджень конвеєрних ліній на підприємствах, що дозволяють оптимізувати виробничі процеси та зменшити час виробництва продукції.
Keywords: конвеєрна лінія; виробничі процеси; сенсорна система; роботизація