Актуальні питання застосування штучного інтелекту при вивченні математичних та інформаційних дисциплін - Козиренко, С. І.; Козиренко, В. П. (Вид-во НУА, 2023)
Інформатизація, як провідна тенденція соціально-економічного розвитку в сучасному світі, є об'єктивним процесом в освіті. У тезах розглядаються актуальні питання застосування штучного інтелекту в освіті стосовно математичної та інформаційної підготовки. Одне із питань, яке досить часто обговорюється в освітніх колах - чи слід активно використовувати штучний інтелект в освітньому процесі, наприклад, при вивченні математичних та інформаційних дисциплін. Наведено перелік основних актуальних напрямів аналізу застосування штучного інтелекту у освіті та його роль у контексті математичних та інформаційних наук. Також розглянуті певні ризики та виклики.
Keywords: штучний інтелект; освіта; математична підготовка