Роль і місце прокуратури в забезпеченні законності в державному управлінні - Муравенко, О. Ю. (My University, 2014)
Дисертаційне дослідження присвячено розкриттю правового питання ролі і місця національних органів прокуратури України в забезпеченні законності в державному управлінні в умовах реформування прокуратури в нашій державі. Розглянуто історію формування й становлення понять «законності», «законності в державному управлінні», сформульовано їх дефініції та розкрито сутність та зміст низки інших важливих термінів та правових явищ в цій сфері. Досліджено форми та засоби забезпечення законності в державному управлінні, функції та повноваження органів прокуратури, а також проведено їх систематизацію. Уперше в національній доктрині адміністративного права комплексно виявлено прогалини в правовому регулюванні сукупності повноважень прокуратури в сфері забезпечення законності в державному управлінні, а також сформульовано рекомендації щодо усунення цих недоліків. Також вперше системно визначаються основні напрямки вдосконалення забезпечення прокуратурою законності в державному управлінні шляхом взаємодії з іншими учасниками адміністративних правовідносин.
Keywords: державне управління; законність; органи прокуратури; прокурорський контроль; прокурорський нагляд