Правові передумови інноваційної діяльності, закладені нормами Конституції України - Гречко, О. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
У науковій роботі розглядається які правові передумови створює Конституція України для забезпечення свободи інноваційної діяльності. Виокремлюються 4 блоки норм Конституції, які закладають необхідні переду- мови: правовий стан людини, Україна як правова держава, права та свободи людини, які сприяють інноваційній активності, гарантії та судовий захист права на інноваційну діяльність. // The scientific work considers what legal preconditions the Constitution of Ukraine creates to ensure the freedom of innovative activity. There are 4 blocks of the norms of Constitution, which lay down the necessary prerequisites: the legal status of man, Ukraine as a law state, human rights and freedoms that promote innovative activity, guarantees and judicial protection of the right to innovative activity.
Keywords: Конституція України; інноваційна діяльність; правові передумови; Constitution of Ukraine; innovative activity; legal preconditions