Особливості проведення податкових перевірок щодо дотримання принципу «витягнутої руки» у трансфертному ціноутворенні - Котенко, А. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Наукова робота присвячена питанню порядку проведення податкових перевірок за встановленням відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки». автором здійснено аналіз приписів норм податкового кодексу україни, які регламентують податковий контроль, а, зокрема, порядок проведення контролюючим органом податкових перевірок у сфері контролю за трансфертним ціноутворенням. здійснено аналіз судової практики стосовно проведення таких податкових перевірок. виокремлено особливості, які притаманні таким податковим перевіркам. автором підкреслено важливість обізнаності платників податків у порядку здійснення щодо них податкового контролю. // Scientific work is devoted to the issue of the procedure for conducting tax inspections on the establishment of compliance with the conditions of controlled operations of the arm’s length principle. The author analyzes the requirements of the Tax Code of Ukraine, which regulate tax control, and, in particular, the procedure of conducting a controlling body of tax inspections in the field of transfer pricing. The features that are characterized by such tax inspections are distinguished. The author analyzes the case law regarding the implementation of such tax inspections. The importance of taxpayers’ awareness of the procedure for exercising tax control over them is emphasized.
Keywords: трансфертне ціноутворення; принцип «витягнутої руки»; податковий контроль; податкова перевірка; платники податків; контролюючі органи; transfer pricing; the arm’s length principle; tax control; tax inspection; taxpayers; controlling bodies