Корупція як найбільш руйнівна зброя - Гладкий, В. В. (МНТУ ім. академіка Ю. Бугая, 2018)
В доповіді критично аналізується розуміння корупції в якості найбільш руйнівної зброї, яка є причиною, а не наслідком багатьох конфліктів серед різних народів. Автором наголошується, що досвід України та зарубіжних держав вказує на те, що неспроможність влади протистояти загрозам держави, щонайперше корупційною зацікавленістю в існуванні цих загроз, робить державу та суспільство безсилими перед деструкційним впливом корупції, а, відтак, й перед іншими військовими, економічними, соціально-політичними та культурними загрозами існуванню держави та цілісності суспільства. З цього випливає, що руйнівний вплив корупції в державі обумовлений або об’єктивною неспроможністю політичної влади держави, або ж участю влади в корупційних відносинах вищого рівня
Corruption as the most devastating weapon
Keywords: корупція; пенітенціарна злочинність; корупційне заступництво; корупційна злочинність; професійна злочинність; преступное удовольствие; клановий капіталізм; кримінальне право; корупція в Україні; corruption; профессиональная преступность; коррупция; криміналізація особистості; злочинна насолода; прозерпінаве потрясіння; коррупция