Розробка системи керування автономного мобільного робота - Стеценко, К. К. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка експериментального макета автономного мобільного робота на альтернативному живленні, для забезпечення збільшення автономного часу його роботи. Об’єкт розробки – процес альтернативного живлення автомного мобільного робота. Предмет розробки – методи, алгоритмічне та програмне забезпечення керуванням автономним мобільними роботи. В даній кваліфікаційній роботі приведено аналіз сучасних автономних мобільних роботів було розглянуто їх конструкцію, системи керування та методи альтернативного живлення. В результаті аналізу було обрано сонячну енергію як джерело енергії. Розроблено загальну структурну схема, вибрано апаратні модулі та на їх основі розроблено схему підключення. Для перевірки функціональності та демонстрації роботи апаратних модулів в автономному режимі було використано середовище моделювання Tinkercad. На основі підготовленої структурної схеми та апаратної бази було створено макет автономного мобільного робота. Розроблено алгоритм роботи та програмне забезпечення для керування пристроєм. Проведене експериментальне дослідження розкрило реальні межі часу автономної роботи макета.
Keywords: автономний мобільний робот; альтернативне джерело живлення; сонячна енергія