Класифікація зображень із використанням комітету нейронних мереж - Клінов, В. (My University, 2023)
Застосування структурного опису для класифікації зображень є одним із ефективних інструментів у сучасному аналізі даних. Особливо ефективно цей інструмент використовується з метою виявлення шаблонів чи встановлення прихованих знань у аналізованих зображеннях. У методах комп’ютерного зору поширеною практикою є застосування структурного опису в якості форми подання даних задля зменшення надмірності даних в різних техніках розпізнавання образів, наприклад у задачі класифікації зображень
Keywords: класифікація зображень; комітет нейронних мереж; виявлення шаблонів; комп’ютерний зір