Автоматизований диспенсер рідких засобів гігієни з безконтактним керуванням - Афромеєва, С. Є. (My University, 2025)
Завданням кваліфікаційної роботи є розробка автоматизованого дозатора рідких засобів гігієни з безконтактним керуванням для застосування у побутових та громадських умовах. У процесі реалізації було спроектовано та зібрано апарат, який здійснює подачу дозованої кількості рідини без потреби фізичного дотику з користувачем. У пристрої використано мікроконтролер Arduino Nano, інфрачервоні датчики перешкод (один для активації подачі, два — для регулювання об’єму порції), насос для подачі рідини, а також чотири семисегментні дисплеї для відображення кількості грамів, яку буде віддано. Живлення реалізовано за допомогою зовнішнього блоку живлення, що дозволяє забезпечити стабільну роботу пристрою без необхідності заміни джерела енергії. Програмна реалізація здійснена мовою C++ в середовищі Arduino IDE. Створений апарат обробляє сигнали з датчиків, дозволяє змінювати дозу засобу, виводить інформацію на дисплей, забезпечує енергоощадження та підвищену гігієнічність у користуванні.
Keywords: Arduino Nano; інфрачервоний датчик; помпа; семисегментний дисплей; автономне та стаціонарне живлення; сенсорне керування; гігієна