Метод побудови віртуальних тунелів Extranet-систем - Верховський, І. В. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є виявлення найбільш ефективних методів побудови віртуальних тунелів, їх переваги та недоліки. У ході виконання кваліфікаційної роботи розглянуто різні підходи до побудови віртуальних тунелів, включаючи тунелі на основі технологій SSL/TLS, IPSec, L2TP і багато інших, а також методи захисту тунелів, включаючи шифрування даних, аутентифікацію та авторизацію користувачів, контроль доступу до ресурсів, тощо, проаналізовано можливості використання цих технологій для забезпечення максимального рівня безпеки в залежності від сценаріїв користування мережею.
Method for Building Virtual Tunnels in Extranet Systems
Keywords: файрвол; шлюз; маршрутизатор; VPN; Extranet; WireGuard; тунель; SSH; PPTP; L2TP; SSL; TLS; OpenVPN