Інформаційно-аналітична система фітнес-клубу для визначення типу фізичної активності людини - Воронін, Б. С. (My University, 2023)
Мета роботи – визначити оптимальний підхід до вирішення задачі класифікації фізичної активності людини з використанням сенсорів особистих пристроїв людини – а саме акселерометр та гіроскоп смарт-годинника та смартфону. Методи дослідження – фіксуванням показників просторових сенсорів для проведення моделювання та проектування класифікатора фізичної активності людини, з визначенням кращих альтернатив проведенням порівняльного аналізу розроблених варіантів. Було проведено аналіз наукової літератури з метою виявлення найкращих практик та основних патернів при проектуванні та розробці системи класифікації рухів людини. Було проведено аналіз конкурентних систем, визначені їх недоліки та визначені шляхи по їх уникненню. У результаті досліджень було розроблено класифікатор типу фізичної активності людини з точністю майже 93% при аналізу сегменту даних тривалістю 4 секунди при частоті дискретизації сигналу 25 Гц.
Keywords: глибинне навчання; інформаційно-аналітична система; класифікатор; нейронна мержа; фізична активність; фітнес-клуб