Метод моніторингу мережного трафіку на основі технологій Big Data - Гнип, А. К. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка методу моніторингу трафіку комп’ютерної мережі на основі технологій великих даних. У ході виконання кваліфікаційної роботи запропоновано метод моніторингу на основі збору великих даних та формування статистики трафіку за допомогою значень лічильників. Для підтвердження ефективності цього методу виконана реалізація з використанням спеціальних інструментів Big Data. Також досліджується використання методів аналізу великих даних для аналізу в реальному часі великої кількості збережених історичних даних. Результати аналізу великих даних можуть допомогти при розв’язанні задач TE, таких як балансування навантаження комутатора та відмовостійкість площини даних.
Method for Monitoring Network Traffic Based on Big Data Technologies
Keywords: аналіз трафіку; великі дані; машинне навчання; мережеві вимірювання; платформи великих даних