Дослідження UI/UX для сайту салону краси «Bondarenko Hairstyle» - Бережна, В. О. (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена комплексному дослідженню та оптимізації користувацького досвіду (UX) та інтерфейсу (UI) веб-сайту салону краси Bondarenko Hairstyle, що є актуальним у контексті цифрової трансформації сфери послуг. Мета дослідження полягал а в аналізі поточного стану, ідентифікації критичних недоліків та розробці науково обґрунтованих рішень для підвищення ефективності онлайн-запису. У першому розділі проведено теоретичний аналіз термінології та принципів UX/UI, а також розглянуто методи оцінювання інтерфейсів. На основі аналізу поточного веб-сайту було виявлено, що ключовим недоліком є відсутність повноцінної системи онлайн-запису та низька адаптивність інтерфейсу під мобільні пристрої. У другому розділі проведено порівняльний аналіз конкурентів та експертне багатокритеріальне оцінювання за Методом Аналізу Ієрархій (МАІ), яке підтвердило пріоритетність критеріїв. У третьому розділі, було розроблено концепцію нового інтерфейсу та високофідельний прототип веб-сайту. Четвертий розділ присвячений тестуванню розробленого прототипу. За допомогою методу GOMS кількісно доведено скорочення часу виконання цільових завдань, а емпіричне опитування підтвердило зростання рівня задоволеності користувачів. Результати роботи мають практичну цінність для модернізації веб-сайту салону, забезпечуючи високу конверсію та лояльність клієнтів.
Keywords: салон краси; веб-сайт салону краси