Система обліку та управління підприємства з використанням Fog - технології - Федота, О. В. (My University, 2021)
Метою дослідницької роботи є дослідження ефективності використання сховища даних, як компонента системи обліку та управління підприємством, з використанням технологій туманних обчислень і великих даних. Система використовує датчики як одне з джерел отримання поточної інформації для первинної обробки на локальному сервері і завантаження в корпоративне сховище даних. В результаті реалізації забезпечена функціональність системи, що може використовувати різні джерела даних, одне з яких датчики, встановлені на підприємстві. Подальша обробка даних з датчиків відбувається локально, для запобігання потрапляння неважливої у даний час інформації до аналітичної системи, після чого дані з усіх джерел, включаючи FOG-рівень, проходять обробку в єдиному середовищі і подальше завантаження в цільові сутності.
Keywords: сховище даних; туманні обчислення; аналітична система; великі дані; інтернет речей