Переваги використання SIEM системи WAZUH для підвищення стійкості інформаційної безпеки підприємства - Капуста, Р. Д.; Горяінова, К. О. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
Проведено порівняльний аналіз низки існуючих SIEM систем з відкритим кодом та виділено переваги кожної з них. Для подальшого дослідження обрано систему WAZUH, яка містить необхідний інструментарій щодо забезпечення моніторингу та реагування на інциденти у режимі реального часу. Зазначено, що WAZUH може підтримувати необмежену кількість агентів, надаючи можливість проводити контроль та аудит операційних систем кінцевих користувачів підприємства. Обмеження щодо розгортання даної SIEM полягає у фізичній потужності обладнання, на якому буде розгорнуто сервер менеджер. Отримані результати досліджень рекомендовано для використання під час проєктування стійких і надійних систем захисту інформації підприємств.
Advantages of using the WAZUH SIEM system to increase the resilience of enterprise information security
Keywords: захист інформації; реагування на інциденти; SIEM