Метод автоматизованого детектування серцево-судинних захворювань на основі даних пульсометру - Клєщов, В. М. (My University, 2022)
Метою роботи є дослідження методів автоматизованого аналізу показників пульсометра для виявлення аномалій в роботі серцево-судинної системи. В якості основного напрямку дослідження взяті методи машинного навчання та нейронні мережі для аналізу сигналів. Для виконання поставленої задачі було проведено дослідження різних методів прийняття рішень, оцінено їх точність та продуктивність, а також обрано вид для подальшого дослідження та розробки моделі нейронної мережі, що детектує аномальні події роботи серцево-судинної системи
Keywords: серцево-судинні захворювання; електрокардіограма; варіабельність серцевого ритму; штучні нейронні мережі; імпульсні нейронні мережі; мультистабільні нейрони