Автоматизация проектирования технологических систем механической обработки на основе эволюционных методов - Фролов, В. В. (My University, 2013)
У дисертації одержав подальший розвиток метод структурно-параметричного синтезу технологічних процесів за рахунок застосування еволюційних методів проектування для автоматизації проектних робіт. У роботі пропонується набір еволюційних методів для різних етапів технологічної підготовки виробництва,які дозволяють реалізовати принципи інваріантності програмного забезпечення й інформаційної едності при розробці САПР технологічного призначення.
Keywords: технологічна система; технологічна структура; технологична операція; розмірний ланцюг; генетичний алгоритм; хромосома; ген; багаторівневе програмування; САПР