Інструментальні засоби розробки геоінформаційнихмоделей муніципального призначення - Реуцький, І. Ю. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження –процеси управління малими містами за допомогою геоінформаційних технологій. Предмет дослідження –інструментальні засоби для розробки та застосування геоінформаційних моделей в управлінні малими містами Методи дослідження – загальнонаукові (картографічний, аналіз тa синтез) та методи (метод експертних оцінок) Апаратура –запропоноване рішення реалізоване за допомогою інформаційних технологій на персональному ЕОМ (тактова частота процесора – 2,7 ГГц, об’єм оперативної пам’яті – 8 Гб, обсяг HDD накопичувача – 1 Тб). Результати атестаційної роботи – проведено аналіз предметної області, на підставі якого сформована постановка задачі дослідження з вибору інструментальних засобів реалізації геоінформаційних моделей, сформульовані критерії для проведення експертних оцінок; на прикладі реального об’єкту реалізовано геоінформаційну модель муніципального призначення. Область застосування –органи муніципальної влади. Призначено для управління, зберігання та редагування муніципальних даних.
Keywords: геоінформаційна модель; інстументальні засоби; муніципальна геоінформаційна система; система управління базами даних; експертний метод