Вплив податкової політики на реалізацію регулюючої функції податкового права - Кобильник, Д. А. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У статті зосереджено увагу на з’ясуванні впливу податкової політики на реалізацію регулюючої функції податкового права в сучасних умовах. Підкреслено наявність відповідної діалектичної залежності між податково-правовим регулюванням та податковою політикою, яка виявляється у двох площинах: (1) через визначення мети, завдань, результатів податкової політики окреслюються напрями регулювання податкових відносин, його предмет, межі та способи, чим встановлюються правила поведінки для суб’єктів податкових відносин, тобто йдеться про вплив на правотворчу діяльність у сфері оподаткування, реалізацію регулюючої функції податкового права; (2) шляхом визначення якості, ефективності податкового законодавства, оцінюється те, чи повною мірою податкова політика була реалізована. // The article focuses on determining the impact of tax policy on the implementation of the regulatory function of tax law in modern conditions. The presence of the relevant dialectical dependence between tax legal regulation and tax policy, which is manifested in two planes: (1) due to the definition of purpose, tasks, tax policies outlines the directions of regulation of tax relations, its subject, boundaries and methods, which establishes the rules of conduct for the subject. Tax relations objects, that is, it is about the impact on law-making activities in the field of taxation, the implementation of the regulatory function of tax law; (2) by determining the quality, efficiency of tax legislation, is evaluated whether the tax policy has fully implemented.
Keywords: податкове право; податкова політика; функції податкового права; регулююча функція податкового права; tax law; tax policy; tax law; regulatory function of tax law