Спосіб захисту інформації на фізичному рівні системи зв'язку з багаточастотними сигналами та пристрій для його здійснення - Ганшин, Д. Г.; Цопа, О. І. (ХНУРЕ, 2016)
Винахід належить до бездротових систем зв'язку з використанням багаточастотних сигналів (OFDM) в таких технологіях, як Wi-Fi, Wi-Max, LTE, DVB та інші. Спосіб захисту інформації на фізичному рівні систем зв'язку з багаточастотними сигналами, що базується на шифруванні символів квадратурної амплітудної (QAM) модуляції піднесучих частот у відповідності з псевдовипадковою ключовою послідовністю, додатково здійснює скремблювання порядку появи символів OFDM в часовій області кожного фрейму OFDM у відповідності з другою псевдовипадковою ключовою послідовністю та псевдовипадкове перестроювання середньої частоти групового багаточастотного сигналу (FH-OFDM) при передачі кожного фрейму OFDM у відповідності з третьою псевдовипадковою ключовою послідовністю для підвищення рівня захищеності системи зв'язку від перехоплення інформації, що передається, крім того перша, друга та третя псевдовипадкові ключові послідовностіформуються узгоджено з застосуванням загального системного ключа і з урахуванням структури фрейму OFDM.
Keywords: бездротові системи зв'язку; багаточастотний сигнал; спосіб захисту інформації; шифрування символів