Математичні моделі і методи створення цифрових панорамних зображень - Житник, О. В. (ХНУРЕ, 2020)
У цій роботі розглянуто проблему зшивання великої кількості фотографій в одну панораму. Щоб зшити зображення в одне панорамне зображення, необхідно визначити відповідну математичну модель, пов'язану з координатами пікселів в одному зображенні та координатами пікселів в іншому. отже, необхідно оцінити правильне вирівнювання, пов’язане з різними парами (або колекціями) зображень. Після вирівнювання зображень необхідно обрати остаточну композиційну поверхню, щоб деформувати вирівняні зображення.
Keywords: цифрове панорамне зображення; гомографія; ключові точки