Методи обробки природної мови доповнені знаннями - Десятніченко, О. П. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – методи обробки природної мови (NLP), які доповнені знаннями, включаючи класичні методи машинного навчання, глибокі нейронні мережі та сучасні трансформери. Предмет дослідження – вплив інтеграції знань на ефективність методів обробки природної мови, зокрема на точність, надійність і здатність до логічних висновків у різних задачах NLP.. Мета роботи – дослідження і розробка методів обробки природної мови, доповнених знаннями, для підвищення їх ефективності та точності. Методи дослідження – аналіз літератури, експериментальні дослідження, моделювання та симуляція, аналіз результатів.
Keywords: автоматичне анотування; глибоке навчання; знаннєві бази; знаннєві графи; інтеграція знань; контекстуальний аналіз; машинний переклад; обробка природної мови