Метод предметно-орієнтованого аналізу вихідних текстів програм - Литвинов, А. П. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та реалізація комплексного методу аналізу вихідного коду програмного забезпечення, який поєднує класичні та інноваційні підходи, з урахуванням можливостей середовища Google Colab як платформи для автоматизованого аналізу, візуалізації результатів і демонстрації ефективності запропонованих рішень. У ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено, реалізовано та протестовано метод предметно-орієнтованого аналізу вихідного коду програм з використанням інструментальних засобів Python у середовищі Google Colab. Запропонований підхід поєднує елементи класичного статичного аналізу з можливостями семантичного розбору, простежування структури коду та візуалізації його характеристик, що дозволяє ефективно виявляти низку поширених помилок, невідповідностей та стилістичних відхилень. Аналіз проведено як на рівні синтаксичних елементів (ідентифікатори, ключові слова, довжина рядків), так і на рівні логіки структурування (класи, функції, конструкції контролю потоку), що забезпечило глибше розуміння внутрішньої організації програмного коду.
Method for Subject-Oriented Analysis of Program Source Code
Keywords: аналіз вихідного коду; синтаксичний аналіз; семантичний аналіз; помилки коду; візуалізація програмного коду; якість програмного забезпечення; структурна верифікація