Інтерактивні медіа та гейміфікація в культурних проєктах - Дзеніс, Є. (ХДАК, 2025)
У сучасному інформаційному суспільстві, де цифрові технології формують нові моделі взаємодії між культурними інституціями та аудиторією, інтерактивні медіа й гейміфікація набувають ролі інноваційних інструментів культурної комунікації. Їхня поява стала результатом розвитку мультимедійних платформ, 3D-візуалізації, віртуальної та доповненої реальності, які суттєво трансформують способи сприйняття культурного контенту. Інтерактивність забезпечує не лише зорове або слухове сприйняття, а й активну участь користувача, що перетворює процес ознайомлення з культурними об’єктами на елемент особистого досвіду.
Interactive media and gamification in cultural projects
Keywords: медіа