Дослідження методів розпізнавання людини за райдужною оболонкою ока - Стешенко, С. С. (My University, 2025)
Мета роботи – Визначення ефективності методів розпізнавання людини за райдужною оболонкою ока для підвищення точності та надійності ідентифікації особистості. Райдужна оболонка ока демонструє високу точність та надійність, але потребує спеціалізованого обладнання та умов для знімання.Сітківка ока є найбільш надійним методом з точки зору унікальності біометричних характеристик, проте процес розпізнавання є більш складним і часозатратним
Keywords: райдужна оболонка ока; сегментація; війвлети; алгоритми розпізнавання