Проблемні питання правового регулювання обігу окремих видів опціонів в Україні - Товкун, І. М.; Щеглаков, І. Е. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
В статті проаналізовано стан правового регулювання обігу опціонів. Визначено поняття опціону та його особливості. Досліджено основні складові опціону та його види. Наведено основні положення щодо емісії та продажу опціонів. Проаналізовано правовідносини з обігу опціонів в IT-сфері. Визначено основні проблеми правового регулювання обігу окремих видів опціонів. // The article analyzes the state of legal regulation of the circulation of options. The notion of the option and its features is determined. The main components of the option and its types are investigated. The main provisions on issuance and sale of options are given. The legal relationships on the circulation of options in the IT sphere are analyzed. The main problems of legal regulation of circulation of certain types of options are determined.
Keywords: опціон; цінні папери; деривативи; базовий актив; вестинг; кліффи; option; securities; derivatives; basic asset; vesting; cliff