Відповідальність за порушення сторонами умов договору контрактації сільськогосподарської продукції - Мороз, О. В. (Право, 2018)
У статті проаналізовано відповідальність сторін за порушення умов договору контрактації сільськогосподарської продукції. Визначено, що відповідальність сторін за порушення зобов’язань за договором контрактації сільськогосподарської продукції встановлена у формі неустойки (штраф, пеня) та у формі відшкодування збитків. Охарактеризовано правові наслідки, що наступають у випадку порушення даного зобов’язання. Встановлено підстави звільнення від відповідальності за порушення договору контрактації сільськогосподарської продукції. // The article analyzes the responsibility of the parties for violating the terms of the contract of agricultural products. It is determined that the liability of the parties for breach of obligations under the contract of contracting of agricultural products is established in the form of penalties (fines, penalties) and in the form of damages. Describes the legal consequences that occur in case of breach of this obligation. The grounds for release from liability for breach of contract for agricultural products have been established.
Keywords: договір контрактації сільськогосподарської продукції; відповідальність за порушення договору; contract of contracting of agricultural products; responsibility for breach of contract