Лазерна поверхнева обробка матеріалів - Афанасьєва, О. В.; Лалазарова, Н. О. (Факт, 2025)
Розглянута взаємодія лазерного випромінювання з речовиною, поверхневе лазерне зміцнення сталей, лазерне маркування металів і неметалів, лазерне очи-щення металів перед проведенням різноманітних технологічних операцій, що вико-нується за допомогою сучасного лазерного устаткування, в тому числі малопотуж-них імпульсних лазерів. Надані рекомендації з використання лазерів при поверхне-вому гартуванні, маркуванні та очищенні металевих та неметалевих матеріалів.
Keywords: лазер; термічне лазерне зміцнення; лазерне очищення; лазерне маркування