Система розпізнавання відбитків пальців за допомогою нейронної мережі з багатошаровою структурою - Дубінник, Є. О. (My University, 2025)
Метою роботи є дослідження системи розпізнавання відбитків пальців за допомогою нейронної мережі з багатошаровою структурою. Предметом дослідження є існуючи системи розпізнавання відбитків пальців за допомогою нейронної мережі з багатошаровою структурою та методи і техніки машинного розпізнавання відбитків пальців. Об’єкт дослідження – процеси розпізнавання відбитків пальців за допомогою нейронної мережі для системи доступу. Досліджено відомі архітектури нейронних мереж, з багатошаровою структурою, такі як MLP, CNN, RNN та їх модифікації BRNN, GRUs, LSTM. Досліджено методи і алгоритми обробки цифрових зображень та можливості машинного навчання для розпізнавання зображення відбитків пальців. Розроблено математичну модель аналізу ефективності роботи системи розпізнавання відбитків пальців за допомогою нейронної мережі з багатошаровою структурою.
Keywords: багатошарова структура; розпізнавання образів; біометрична ідентифікація; сегментація; відбитки пальців