Модель визначення маршруту руху транспортних засобів підприємства за умов нечітких даних - Водолажченко, Д. С. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є процес оптимізації витрат підприємства. Метою роботи є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій з управління витратами підприємства за рахунок оптимізації маршруту руху транспортних засобів підприємства. Poзглянутo теоретико-методичні основи управління витратами підприємства. Визначена специфіка управління операційними витратами під час транспортних операцій. Проаналізовано результати фінансово-господарської діяльності ТОВ «ФМ ХЛАДОПРОМ». Здійснений аналіз стану системи управління витратами підприємства. Визначені шляхи вдосконалення системи управління транспортними витратами підприємства на основі побудови оптимальних маршрутів. Розроблена модель оптимізації маршруту руху транспортних засобів за умов нечітких даних. Обґрунтована доцільність використання пропонованої моделі на основі даних підприємства ТОВ «ФМ ХЛАДОПРОМ».
Keywords: управління витратими; оптимізація маршруту; нечіткі дані