Біометрична аутентифікація користувачів для захисту веб-додатків - Морозов, О. Ю. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – біометрична автентифікація у веб-додатках. Предмет дослідження – методи біометричної автентифікації для захисту веб-додатків. Мета роботи – підвищити захист веб-додатків шляхом авторизації користувачів за допомогою біометричних особливостей людини, розробити вебдодаток з біометричною авторизацією. Методи дослідження – аналіз літературних джерел щодо захищеності веб-додатків та методів біометричної автентифікації; методи тестування та обробки результатів експерименту. На основні даних про вразливості веб-додатків запропонований аналіз можливості використання різних методів біометричної автентифікації користувачів з метою підвищення стійкості веб-додатків до можливих атак. Створені рекомендації щодо використання та зберігання біометричних даних користувачів, проаналізовані переваги та недоліки застосування біометрії у веб- додатках. Розроблений веб-додаток з авторизацією за біометричними характеристиками людини, а саме геометрією обличчя.
Keywords: біометрична автентифікація; атаки на веб додатки; геометрія обличчя; метод біометричної автентифікації; веб додаток