Розробка системи розумного доступу до виробничих приміщень з використанням технологій комп’ютерного зору - Водяницький, М. А. (My University, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи – підвищення безпеки доступу на підприємстві, мінімізуючи потребу у фізичному контролі шляхом розробки системи розумного доступу до виробничих приміщень на основі технологій комп’ютерного зору. Об’єкт дослідження –доступ до виробничих приміщень для контролю безпеки та автоматизації процесів. Предмет дослідження – методи та алгоритми комп’ютерного зору для розпізнавання обличчя та інтеграція цих методів у систему контролю доступу до виробничих приміщень. У роботі проаналізовано основні функції фільтрації зображення, принцип роботи CNN мереж. На основі проаналізованих системи розумного доступу інших авторів, були розроблені вимоги до власної системи, на основі яких було створено декілька систем розпізнавання на базі OpenCV та dlib. Було проведено експеримент з метою знаходження найбільш точного методу розпізнавання.
Keywords: система розумного доступу; комп’ютерний зір; доступ до виробничих приміщень; розпізнавання обличчя; ESP32; python