Розробка моделей просторово-траєкторного підходу до моделювання процесу проектування маркетингових інформаційних систем - Левикін, В. М.; Костенко, О. П.; Хміль-Чуприна, В. В. (My University, 2012)
Запропоновано математичні моделі, які визначають структуру інформаційних проекцій багатовимірних просторів, що входять до складу метафори багатовимірного інформаційного метапростору і дозволяють коректно розробити відповідні моделі даних і процедури їх обробки для того, щоб реалізувати всі основні етапи проектування, реінжинірингу складних МІС. Отримав подальший розвиток просторово-траєкторний підхід до моделювання процесів проектування МІС у вигляді процедур розробки фазових траєкторій моделі життєвого циклу МІС у кожному з цих просторів
Keywords: інформаційний простір; інформаційна проекція; просторово-траєкторний підхід; Маркетингова інформаційна система