Оптимізація кутів місця антен акустичного вимірювача швидкості вітру - Клюшенков, Р. О. (My University, 2020)
Проведено аналітичний огляд методів і засобів акустичного зондування атмосфери, виконано теоретичний аналіз похибок вимірювання горизонтальної та вертикальної компонент швидкості вітру, обгрунтована методика вибору оптимальних кутів місця антеною системи, розроблена методика оцінки сумарних средньоквадратичних похибок вимірювання швидкості вітру, проведена чисельна оцінка сумарних средньоквадратичних похибок вимірювань для моностатичного і бістатичнного акустичних локаторів, виконано математичне моделювання роботи акустичних систем зондування при різних вітрових режимах і конфігураціях антенної системи.
Keywords: акустичне зондування; атмосфера; висота зондування; тривалість імпульсу; средньоквадратична похибка; кут місця