Дослідження алгоритмів знаходження обличчя на цифровому зображенні - Богомолов, О. Є. (My University, 2020)
Об’єктом дослідження є нейромережеві алгоритми знаходження обличчя на цифрових зображеннях. Метою роботи є визначення методу знаходження обличчя на цифрових фотографіях в оптимальних і неоптимальних умовах. В результаті виконання дослідження були сформульовані рекомендації щодо застосування досліджуваних алгоритмів для задач з різного роду особливостями, такими як обмеженням часу роботи і особливостями вхідних зображень. Також було запропоновано метод, заснований на комбінації цих алгоритмів, який ефективніше знаходить обличчя, які є частково перекритими, або частково перебувають за межами кадру.
Keywords: алгоритми знаходження обличчя; згортковій нейронні мережі; середня точність; mtcnn; r-cnn; tensorflow; yolo