Спосіб дистанційної реєстрації вертикальних профілів температури повітря радіоакустичним зондуванням атмосфери - Бабкін, С. І.; Карташов, В. М.; Куля, Д. М. (ХНУРЕ, 2014)
Винахід належить до радіолокаційної метеорології, а саме до радіоакустичних способів вимірювання метеорологічних величин атмосфери, і може бути використаний при складанні короткострокових прогнозів погоди, при метеорологічному забезпеченні екологічного моніторингу атмосфери та безпеки зльоту і посадки літальних апаратів різного призначення, при складанні радіокліматичних карт, у дослідженнях з фізики атмосфери і таке інше.
Keywords: радіолокаційна метеорологія; радіоакустика; прогноз погоди; радіокліматичні карти