Застосування теорії ігор для оцінки ядерної зброї - Мазничко, М. В. (My University, 2025)
У роботі проаналізовано теоретичні засади теорії ігор, розглянуто можли вості використання рівнянь Ланчестера для опису сценаріїв збройного проти стояння та обґрунтовано ефективність їх комбінованого застосування з матрич ними іграми. Запропоновано підхід до побудови моделі оцінки ядерної зброї, який дозволяє визначати оптимальні стратегії сторін та оцінювати наслідки прийняття стратегічних рішень. Результати роботи можуть бути використані для аналітичної підтримки процесів прийняття рішень у сфері стратегічної безпеки, а також у наукових дослідженнях з системного аналізу.
Keywords: матрична гра; рівняння Ланчестера; стратегічна взаємодія; теорія ігор; ядерна зброя