Держава як гарант антикорупційної безпеки компанії - Гладкий, В. В. (Поліський національний університет, 2022)
Доповідь присвячена науковому осмисленню інтерпретації держави в якості гаранта формування, забезпечення існування, а також охорони і відновлення обставин дійсності (умов), за яких створення, існування (включно із призупиненням діяльності) та припинення існування компанії характеризується належним рівнем антикорупційної безпеки. Зазначається, що сучасна держава в силу самої ідеї держави, а також свого правового статусу спроможна комплексно гарантувати антикорупційну безпеку на підконтрольній їй території (зокрема, і в організації), оскільки до цієї діяльності залучаються законодавча, виконавча, а також судова гілки публічної влади. У всновках доповіді автор наголошує, що тлумачення держави в якості гаранта вказаної безпеки є ідеалістичним, адже в практичній дійсності не всі держави (попри формування ілюзії рішучості в запобіганні та протидії корупції) об'єктивно бажають унеможливити панування корупції в державі. Крім того, автор наголошує на тому, що не будь-яка держава може належним чином виконувати такі гарантійні обов’язки, приймаючи до уваги неналежний рівень толерантності до корупції серед професійних публічних службовців, дії (бездіяльність) та рішення яких впливають на функціонування держави у частині забезпечення правопорядку на підконтрольній їй території.
The State as a Guarantor of the Company's Anti-Corruption Security
Keywords: антикорупційна безпека; антикорупційний менеджмент; корупція; правопорядок