Методи розпізнавання та ідентифікації об’єктів у доповненої реальності і переклади їх назви на іноземну мову - Зареченський, О. А. (My University, 2021)
Метою роботи є поєднання методів розпізнавання та ідентифікації об'єктів, доповненої реальності та переклад їх назв на іноземну мову. Методом вирішення задачі є розробка мобільного додатку під платформу iOS, що містить методи розпізнавання та ідентифікації об’єктів, а також використання доповненої реальності, що відображає обрану мову користувача та її переклад на обрану користувачем мову. Мобільний додаток був розроблений за допомогою мов програмування Swift та Objective-C, модель натренованої мережі була реалізована за допомогою вбудованого фреймворку Core ML [1] та Vision, доповнена реальність на основі фреймворку ARKit, переклад на основі Google Translate API, для розробки клієнтської частини Cocoa Touch [2], операційної системи MacOS Big Sur, протоколу передачі даних HTTP, RESTful архітектури та фреймворку для передачі даних Alamofire [3].
Keywords: вартість; кластеризація; селективність; семантика