Договір про нерозповсюдження ядерної зброї в аспекті сучасних проблем міжнародних відносин - Окладна, М. Г.; Зал, Д. О. (Право, 2020)
У статті з’ясовуються деякі особливості міжнародно-правового режиму нерозповсюдження ядерної зброї, окреслено супутні проблеми, пов’язані з категорією «виняткові обставини» на які посилається держава-учасник Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (далі – ДНЯЗ), як на підставу припинення своєї участі в Договорі. // The article finds out some features of the international legal framework of nuclear weapons, the accompanying problems associated with the category "exceptional circumstances" are outlined by the State party of an agreement on non-proliferation of nuclear weapons, as on the basis of termination of its participation in the contract.
Keywords: міжнародний режим; геополітика; ядерні держави; ядерна зброя; international regime; geopolitics; nuclear states; nuclear weapons