Модель машинного навчання для виявлення фейкової складової у новинних текстах - Панкратов, Є. О. (My University, 2023)
Мета роботи – виявлення фейкової складової у новинних текстах за допомогою машинного навчання. Методи дослідження – існуючі моделі машинного навчання для обробки текстів, методи аналізу, перевірки та методи навчання моделей. Практична значимість даної кваліфікаційної роботи полягає в розробці моделі, яка може бути впроваджена в системи моніторингу новин та інформаційні портали для автоматичного виявлення фейкових новин у текстах. Така модель може допомогти зменшити поширення фейкових новин, підвищити якість інформації, як у отримують користувачі, та зміцнити довіру до засобів масової інформації
Keywords: аналіз публікацій; дезінформація; модель машинного навчання; новинні тексти; перевірка фактів; фейкові матеріали