Правове регулювання професійних стандартів в Україні - Юшко, А. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
Стаття присвячена питанням правового регулювання професійних стандартів в Україні. У ній, зокрема, розглядаються правова природа професійних стандартів, їх завдання, порядок розробки і затвердження, співвідношення з кваліфікаційними характеристиками професій працівників. На основі детального аналізу нормативноправових актів у цій сфері зроблено висновки щодо основних рис і значення професійних стандартів. // The article is devoted to issues of legal regulation of professional standards in Ukraine. In particular, in particular, the legal nature of professional standards, their tasks, the procedure for the development and approval, the ratio with the qualification characteristics of professionals. On the basis of detailed analysis of normative legal acts in this area, conclusions are drawn up with the main features and values of professional standards.
Keywords: професійні стандарти; кваліфікаційні характеристики; рамка кваліфікацій; professional standards; qualification characteristics; qualifications frame