Інформаційна технологія для медичного діагностування в умовах невизначеності - Перова, І. Г. (НТУ «ХПІ», 2019)
В роботі розглянуто актуальне питання проведення медичного діагностування в ситуаціях коли дані медико-біологічних досліджень надходять на обробку послідовно (у вигляді потоку даних) в умовах суттєвої апріорної невизначеності. В даному випадку невизначеність виражається у тому, що невідома загальна кількість пацієнтів, невідома наявність репрезентативної вибірки для навчання діагностичної системи, існує можливість зміни кількості ознак пацієнта та діагнозів та вхідні медичні дані можуть містити пропуски та артефакти.
Keywords: технологія інформаційна; умови невизначенності; діагностування медичне