Математичні моделі та методи трекінгу об’єктів за відеозображенням за допомогою безпілотного літального апарату - Романенко, Г. В. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – алгоритми і моделі нейронних мереж для трекінгу об’єктів. Мета роботи – дослідження моделей штучного інтелекту для вирішення задачі географічної локалізації об’єктів. Методи дослідження – математичне моделювання, статистичний аналіз і інтелектуальна обробка даних. Це дослідження було проведено з метою пошуку алгоритму географічної локалізації об'єктів на відео, знятому з безпілотного літального апарату (БП ЛА). Виконано тренування моделі глибокого навчання для відстеження об'єк тів. Реалізовано програмне забезпечення для обробки відеозаписів та телеметричних даних. Застосовано метод простого ковзного середнього для згладжування шуму даних датчиків. Актуальність теми зумовлена широким використанням БПЛА у цивільних та військових завданнях. Одним із можливих застосувань є створення карт місцевості.
Keywords: географічна локалізація; комп’ютерний зір; сенсори БПЛА; трекінг об’єктів