Метод автоматизованого визначення параметра ε у диференційній конфіденційності з використанням баєсівської моделі ризику - Кобилянська, О. А. (My University, 2025)
У результаті роботи запропоновано інтегральну модель ризику, яка поєднує внесок різних типів атак у єдиній нормованій шкалі, та композитну функцію втрат, що одночасно враховує емпіричний ризик витоку та втрату корисності. Побудовано процедуру автоматизованого вибору ε як аргументу мінімуму цієї функції з можливістю налаштування пріоритетів між приватністю та якістю моделі.
Keywords: автоматизований вибір параметра епсілон; атаки на приналежність до вибірки; бюджет приватності; диференційна конфіденційність; корисність моделі