Розробка моделей FDM/FFF 3D-друку на міцність деталей для роботизованих систем - Чернов, К. А. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес 3D-прототипування. Предмет дослідження – технологія автоматизованого аналізу зображень для виявлення дефектів у готових 3D-друкованих деталях. Мета дослідження – побудова моделі впливу параметрів друку деталей на міцність виробів. Проведено аналіз видів технологій 3D-друку та властивості існуючих матеріалів для 3D-друку, досліджено інтерфейс, параметри та можливості програми-слайсера для підготовки 3D-моделі до друку, а також визначені параметри які впливають на міцність друкованої деталі за технологією FFF/FDM. В результаті на основі виконаного аналізу, було обрано технологію та матеріали, які будуть використовуватися для виготовлення дослідних зразків для подальшого дослідження. Результати кваліфікацій ної роботи апробовані у тезах фахової наукової конференції. Отримані результати роботи можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», зокрема до пункту 9.4 «Розвиток високотехнологічного машинобудування».
Keywords: 3D-принтер; міцність виробів; процес 3D-прототипування; 3D-друкована деталь; FFF/FDM