Оптимальна обробка даних у балістичному лазерному гравіметрі при дії корельованих завад - Омельченко, А. В.; Федоров, О. В.; Вінниченко, О. І.; Болюх, В. Ф. (Український метрологічний журнал, 2020)
Для побудови оптимальних алгоритмів обробки даних у БЛГ на фоні корельованих завад використано узагальнений метод найменших квадратів (УМНК). Однак практичне застосування УМНК є можливим лише в рамках конкретних математичних моделей завад, коли їх кореляційна функція залежить від декількох параметрів.
Keywords: вагові функції; кінцеві різниці; корельовані завади; прискорення вільного падіння; математичні моделі процесів; поліноми